Hvis du står foran et projekt, hvortil du skal bruge stål- eller metalkomponenter, skal du naturligvis kun bruge det bedste.
I Danmark er vi så heldige, at vi er en del af det EU-marked, som stiller strenge krav til netop import af f.eks. byggekomponenter. Således kræver indførslen til det europæiske marked, at man f.eks. er CE-mærket. CE-mærket har en lang række krav, hvor et af dem blandt andet er sporbarheden i alle led af fremstillingen. Man kan med andre ord gå tilbage og se underleverandører og deres godkendelse af materialerne samt tests.
Det sikrer, at der altid er nogle at holde ansvarlige, såfremt der alligevel skulle ske f.eks. et kollaps, på trods af at CE-mærket selvfølgelig også har til formål at synliggøre præcis hvad et produkt er bygget til at kunne holde til. Man sker det utænkelige alligevel, er det muligt at drage virksomheder til ansvar. Det holder producenterne på stikkerne, og gør at du får fat i elementer, som er testet og bør være sikre at bruge.
Skal du bruge komponenter i særligt hårde miljøer, kan det dog være nødvendigt at industrilakere dem. Når man i dag taler om industrilakering, er det en proces, hvor man lakerer et jern-, metal- eller stålkomponent med en lakering, der er af en tykkelse og kvalitet, som svarer sig til det miljø, materialet skal bruges i. Man har derfor forskellige klasser af industrilakering, hvor nogle går ud på at lakere materialer til brug inden døre, mens andre tager forbehold for et åbent miljø samt påvirkning fra f.eks. salt eller syre, hvis det er når industri.
Når du vælger dine komponenter til et byggeri, skal du derfor også sørge for, at det er godkendt til den type brug og at det kan holde til det. Heldigvis vil den almene boligbygger ikke komme ud for at skulle bruge synderligt krævende materialer, men kan finde de fleste i byggemarkeder. Her er der naturligvis tænk på de forhold, som materialerne kan tænkes at måtte skulle indgå under. Sørg dog alligevel altid for at spørge dig frem hos personalet, så du er sikker på at få de helt rette med hjem.