Hver dag i december vil vi finde en ny lækker chokolade bag en af lukkerne på vores chokoladejulekalender. På den måde kan vi nyde en lækkerbid chokolade hver dag, indtil vi når juleaften.
I lang tid har jeg selv kun købt julekalendere med slik i, men for et par år siden faldt jeg over en chokoladejulekalender og har aldrig set tilbage. Chokoladen er altid af høj kvalitet, og det er virkelig hyggeligt at få lov at åbne en lille pose med chokolade hver dag.
Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for chokoladejulekalenderen. Nogle mener, at det er for dyrt at købe en julekalender med så meget lækker chokolade, og at man hellere selv skulle købe sin yndlingschokolade og pakke den ind i papir eller lignende. Jeg har dog aldrig forstået argumentet; hvis man elsker chokolade, så synes jeg personligt, at det er pengene værd!
Hvorfor en Chokolade Julekalender?
Der er flere gode grunde til, at du bør overveje at give eller få en chokolade julekalender i julegave. For det første så kan man jo aldrig få for meget chokolade. Og for det andet så er det hyggeligt at have noget at glæde sig til hver dag op til jul.
En god chokoladejulekalender kan dog være svær at finde – her er tre ting, du skal være opmærksom på:
-Chokoladen skal være af høj kvalitet. Dette betyder typisk, at du vil have mere smag af kakao, og at den bliver mildere og mere cremet i munden.
-Der skal være variation i smagen. Dette betyder, at der både skal være almindelig mørk chokolade med forskellige smagsvarianter, men også hvid- og mælkechokoaltae samt evt. nogle med lidt ekstra fyld i form af nødder eller lignende.
-Chokoaltaens størrelse skal matche dine behov – vil du gerne have lidt til morgenmaden? Så skal der helst være plads til to stykker i posen! Er det blot et mellemrumsmåltid eller et stykke til aften? Så behøver posen jo ikke at være så stor.
Konklusion:
Hvis du leder efter den perfekte gaveidé til manden/drengen/pigen der har alt – eller måske bare til dig selv – så bør du overveje en chokoaltae julekalender! Udover at det er hyggeligt at have noget godt at spise hver dag op til jul, så kan man jo aldrig få for meget af den dybe, milde smag af rigtig god kvalitetschokoaltae.